compressor

Rumunsko - sprievodca


  • EAN: 9788075656438
  • Dostupnosť: Skladom

  • 20.90 €

  • Cena bez DPH: 19.00 €

Popis

Vydajte sa po stopách grófa Drakulu s novým celofarebným sprievodcom z radu Rough Guides.

Rumunsko určite stojí za návštevu. Dávno sú preč doby, kedy sa Rumunskom len rýchlo prechádzalo cestou k bulharskému čiernomorskému pobrežiu, dnes je často cieľom cesty. Cestovatelia sa radi zastavia nielen v horách, ale aj v hlavnom meste Bukurešti či v ďalších veľkých mestách, ako sú Brašov, Segešvár, Temešvár alebo Sibiu, ktoré sa pýšia historickými pamiatkami.

Napriek tomu však najväčším lákadlom zostáva úchvatná rumunská krajina a odľahlé miesta so starými dedinami, v ktorých sa udržujú pôvodné tradície. Do Transylvánie a Karpát smeruje stále väčšie množstvo turistov, ktorých láka aj horská turistika a dobrodružstvo. Vyhľadávajú staré hrady a kláštory alebo mieria k horským jazerám a jaskyniam. Jednou z najnavštevovanejších trás je tá, ktorá vedie po stopách legendárneho grófa Drakulu.

Sprievodca po Rumunsku samozrejme ponúka podrobné mapy a farebné fotografie, nechýbajú v ňom ani zoznamy ubytovania, stravovania a tipy pre večernú zábavu. Rovnako v ňom nájdete základné informácie týkajúce sa tejto krajiny, niečo z histórie aj užitočný slovníček.

Sprievodca Rumunsko obsahuje:

ÚVOD - čo musíte vidieť, čo nesmiete minúť, itinerára a ešte oveľa viac
ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE - praktické informácie pred odchodom
SPRIEVODCA - komplexný a veľmi podrobný sprievodca Rumunskom s najzaujímavejšími tipmi a farebnými mapami
SÚVISLOSTI - dejiny zeme, príroda, hudba, Drakula a upíri, odporúčaná literatúra a navyše užitočný slovníček
Ak sa vydáte na cestu do Rumunska, čakajú na vás horské scenérie, bohatá a rôznorodá príroda, pestrá ľudová kultúra, ľudia a spôsob ich života, ktorý v niektorých prípadoch akoby vypadol priamo z 19. storočia. Táto krajina je priam skvelá pre cestovateľov na motorke, ktorí chcú zažiť trochu dobrodružstva a nasať atmosféru drsnej prírody bez komercie. Väčšina pôvabných turistických zaujímavostí leží na odľahlejších, menej navštevovaných miestach a práve cesta k nim je cestou k hlbšiemu poznaniu krajiny.

Formát: 129x198 mm, 419 strán, väzba brožovaná

There are no reviews for this product.

Write a review

Note: HTML is not translated!
Bad           Good

Súvisiace produkty