compressor

Vietnamská rebélia


  • EAN: 9788090463646
  • Dostupnosť: Skladom

  • 8.90 €

  • Cena bez DPH: 8.09 €

Popis

Tri týždne. Dvetisíc kilometrov. Jedna noc v džungli. Road trip Vietnamom na prastarých jednostopových vehikloch za päťdesiat babiek. Bez skúseností, bez plánu, bez základnej výbavy a dokonca aj bez vodičáka. Jednoducho bez starostí.

Najkrajší pohľad na svet je zo sedla (koňa) motorky. Ide o najdobrodružnejší, najautentickejší a najslobodnejší spôsob cestovania. Každú sekundu jazdy vnímaš všetkými svojimi zmyslami. Obklopujúcu krásu vstrebávaš očami, ušami, nosom aj povrchom kože. Žiadny prírodný element nezostane nevstrebaný, pocítiš každú nerovnosť na ceste, každú kvapku vody, každú vôňu z priľahlého poľa, každý závan morského vzduchu, každý priamy slnečný lúč.

Jediným mantinelom, kam môžeš dôjsť alebo čo všetko môžeš vidieť a zažiť, je tvoje odhodlanie. A tiež trochu riadiace schopnosti.

Vietnam na motorce

Holduješ voľnomyšlienkárskym filozofickým vtipom? Nebojíš sa bizarných historiek, preskúmavania najmenších vietnamských dediniek, najchudobnejších oblastí, najodľahlejších pláží, neobjavených prírodných krás a iných miest, o ktorých nemajú tušenia ani pisáli z Lonely Planet?

Potom je toto tá správna kniha pre teba!

Dozvieš sa napríklad, aké je vo Vietname jedlo...

Jídlo ve Vietnamu

...alebo príroda...

Příroda ve Vietnamu

Aj ako tam žijú ľudia v mestách...

Vietnam

Vietnam

...či na dedine...

Vietnam

 

Ukážka:

"Psylos stratil kľúče od motorky. Za jazdy! Regulárne mu vypadli zo zapaľovania. Motorka išla ďalej, ako by sa nechumelilo. Nepýtajte sa ma, ako je to možné, jednoducho išla. A nepýtajte sa ma, či naozaj nechumelilo, stačí že chcalo ako v Sheffielde.Akonáhle mu motorka ísť prestane, game over, to je snáď jasné.To samozrejme danú situáciu vyskrutkovalo do úplne iného levelu.Teraz už to fakt prestávala byť vtipné, slovo rebélia bolo konečne na mieste a hoci sme sa viac-menej smiali a robili akože nič, vôbec sme nemali poňatia, ako to všetko ukormidlíme.Psylos sa síce mohol cítiť ako priekopník bezkontaktného zapaľovania jednostopových motorových vozidiel vo Vietname, ale mohol si k prvej testovacej jazde svojho druhu zvoliť trochu obývanejšiu časť tejto komunistickej krajiny, počkať na  denné svetlo by tiež nebolo na zahodenie.

Všetko bolo zle. A to bolo chudé. Kvôli podobným lapáliám sme celý trip podnikali. Máme, čo sme chceli. Nesťažujeme sa, užívame si to.

Po chvíli sme už išli v tme. V totálnej tme. Čiernočiernej tme. Valili sme si to závratnou rýchlosťou okolo 5 km/h, slovami päťkou. Akože naozaj. Sem tam diera, inokedy šuter alebo ležérne povalený strom cez cestu. Možno to znie ako priemerná hra na „štyri osem šestke“ z rokov deväťdesiatych, ale ver mi, toto nechceš."

 

Vietnamská rebélia - obsah:

Dôkladná príprava je základ
Výbavička
Presun
Dôkladný výber motoriek
Dupni na to nech mi vlajú vlasy
Motokros pičo
Vlak
Baryk
Výlet do prírody alebo Phong Nha-Ke Bang
Noc v divočine
Pantomíma
Zbližovanie kultúr
Z-z-z-z-z-zima
Platidlo
Deň potom
Somár na (ľavoboku) jedenástich hodinách
Nočná krasojazda
Návšteva u Nguyenov
Turistické peklo v Hoi An
Nha Trang
Oko berie
Jeden kľúč vládne všetkému
Výlet k vode
Saigonu na dohľad
Nuda v meste strýka Ho Či Mina
Epilóg: Kúpa motocykla v krajine maňána
Bonus: Andalúzia - Sex, drogy a flamengo


Autor: Lukáš Klouček, formát: 160 x 227 mm, 176 strán

ISBN 978-80-904636-4-6

Nezostáva teda, než vyraziť na pekelných strojoch...

Vietnam na motorce

...šialenou rýchlosťou vpred!

Vietnam na motorce

There are no reviews for this product.

Write a review

Note: HTML is not translated!
Bad           Good