Nachádzate sa: ÚVODNÁ STRANA / Tlačové správy

Pohodlie a bezpečnosť zvyšujú správne okuliare

duos.sk

Pohodlie a bezpečnosť pri šoférovaní zvyšujú aj správne zvolené okuliare

Profesionálni i bežní vodiči, ktorí však ročne absolvujú tisícky kilometrov, patria medzi ľudí, pre ktorých je pohodlie a zdravie očí absolútnou prioritou. Pretože nielen ľudia pracujúci za počítačom, ale aj šoféri si svoje oči výrazne namáhajú. Pritom je pre nich absolútne kľúčové, aby videli dobre, jasne a dokázali tak zareagovať na akúkoľvek potenciálne nebezpečnú situáciu. Či už máte dioptrie alebo vám prekáža ostré slnko, tak za volantom budete potrebovať vhodné okuliare.

Zmerajte si dioptrie

Prvou zásadnou otázkou je, či ak aj v prípade, že vám v minulosti nenamerali dioptrie a nenosíte okuliare, vidíte skutočne dobre a jasne. Nie je totiž nič výnimočné, keď sa zrak s pribúdajúcim vekom zhoršuje a ľudia potrebujú či už dioptrie „nablízko“ alebo na diaľku. Ak máte akékoľvek pochybnosti, choďte k očnému lekárovi. Pokiaľ vám dioptrie nameria, tak bez okuliarov ani nesadajte za volant. Ak okuliare, tak odporúčame napríklad kvalitné dioptrické okuliare Ray-Ban, ktoré zaistia pohodlie a taktiež komfort pri šoférovaní.

Pomôžu cez deň aj v noci

Pri šoférovaní sú dve možnosti – dioptrické okuliare, ktoré pod vplyvom slnka dokážu meniť svoje zafarbenie alebo si na ne viete magneticky priložiť rôzne filtre voči slnku, alebo slnečné okuliare so špeciálnymi filtrami pre vodičov. Výber skiel (tmavšie, žlté, svetlé) je čisto individuálny, preto odporúčame si jednotlivé okuliare skúsiť a prípadne skonzultovať výber s očným lekárom. Pointou je, že okuliare môžu šoférom pomôcť cez deň (voči ostrému svetlu) i v noci, keď zase dokážu zlepšiť prehľad vodiča o situácii na ceste.

Ide o zdravie aj komfort

Výber vhodných okuliarov jednak zvýši komfort šoférovania, ale taktiež môže zvýšiť bezpečnosť jazdy a súčasne znížiť riziko nehody či zranenia. Preto má aj pre šoférov, či už profesionálov, alebo „rekreačných“ zmysel, aby investovali aj do vhodných okuliarov.

Zdroj obrázka:

Syda Productions / Shutterstock.com

 

 

 



RSS | Obchodné podmienky © MotoRoute 2009-2022 Všetky práva vyhradené.

MotoRoute Slovakia, s.r.o., Sabinovská 49, 082 21 Veľký Šariš, IČO: 47 359 889, DIČ/IČ DPH: SK2023891364 zapísaná v OR SR Oddiel Sro, vložka č. 29068/P. Zaujímavé odkazy: www.motolife.sk