Nachádzate sa: ÚVODNÁ STRANA / Tlačové správy

Podľa čoho si vyberať gumové autorohože?

17.12.2021

Gumové autorohože sú hádam tým najčastejším doplnkom v osobných automobiloch. Akými kritériami sa pri ich výbere zaoberať?

Autorohože síce stále patria do kategórie autodoplnkov, no mohli by sme hovoriť o akejsi povinnej výbave, ktorá by nemala chýbať ani vo vašom vozidle.

Ich prítomnosť je mimoriadne dôležitá, keďže práve vďaka nim dokážeme chrániť podlahu a celkový interiér auta. Podobnou funkciou disponujú aj praktické vaničky do kufra, ktoré túto funkciu spĺňajú zase pre priestor kufra.

 

Ako si vybrať autorohože?

V súčasnosti poznáme hneď niekoľko druhov autorohoží a vybrať si tie správne môže byť niekedy pomerne komplikované.

Tými najpopulárnejšími sú jednoznačne gumové autorohože. Tento typ ocenia šoféri predovšetkým v zimných mesiacoch, kedy sa do auta dostáva nadmerné množstvo blata či vody.

Pri ich výbere a kúpe by ste sa však mali okrem samotnej značky automobilu riadiť aj ďalšími kritériami. Zvážiť treba napríklad:

  • materiál,
  • povrch gumených rohoží,
  • vaničkový tvar,
  • fixácia.

Špeciálne dbajte na vaničkový tvar gumených rohožiek. Práve ten vám totiž zabezpečí, že nadmerná voda, ktorú do auta zvonku donesiete, zostane len na povrchu samotnej rohožky a neznečistí celý interiér.

Dôležitým faktorom je aj fixácia rohožky, pričom tá by mala byť v ideálnom prípade prispôsobená k vášmu modelu vozidla.

 

Nejde len o funkčnú stránku

Ani v prípade tak praktického autodoplnku, akým gumené rohože skutočne sú, však netreba zabudnúť ani na ich dizajnovú stránku. Rohože, ktoré si do svojho auta zakúpite, by v ňom mali vynikať a skrášliť celý jeho interiér.

 

Ľahké čistenie

Výhodou tohto druhu rohožiek do auta je aj ich jednoduché čistenie, na ktoré vám bude stačiť prúd vody a handra, ktorou ich vyčistíte.

 

Zdroj obrázka:
Aleksandr Kondratov / Shutterstock.com



RSS | Obchodné podmienky © MotoRoute 2009-2022 Všetky práva vyhradené.

MotoRoute Slovakia, s.r.o., Sabinovská 49, 082 21 Veľký Šariš, IČO: 47 359 889, DIČ/IČ DPH: SK2023891364 zapísaná v OR SR Oddiel Sro, vložka č. 29068/P. Zaujímavé odkazy: www.motolife.sk