Nachádzate sa: ÚVODNÁ STRANA / Tlačové správy

Aké autorádio si kúpiť

okay.sk

Doplnok, ktorý sa v aute postará o príjemnú atmosféru za každých podmienok

Napriek tomu, že sú moderné vozidlá vybavené tým najlepším systémom, takmer každý majiteľ automobilu skôr či neskôr uvažuje o kúpe autorádia. A je to úplne pochopiteľné, pretože pre mnohých je zvuk hudby v automobile veľmi dôležitým faktorom. Tak ako v bežnom živote, aj vo vozidle hudba vytvára príjemnú atmosféru, pomáha nám zabúdať na negatívne myšlienky, relaxovať či udržiavať pozornosť na dlhej ceste.

Avšak, napriek skutočnosti, že väčšina nových automobilov touto technikou už disponuje, nemusí byť pre každého vhodná. Keď si ale položíte otázku: „Aké autorádio si kúpiť?“, ste zmätení a dlho na ňu neviete nájsť odpoveď. Je to kvôli skutočnosti, že ponuka trhu je veľmi široká a mätúca.

Navyše moderné automobilové prijímače už dávno prestali byť iba zariadením na prehrávanie hudby, dnes sú to spravidla multifunkčné zariadenia, ktoré vám umožňujú sledovať video, pripájať ďalšie externé zariadenia a nasmerovať vás do konkrétneho cieľa. A my sa na takéto moderné autorádiá v našom článku pozrieme.

Štýlový dizajn, viaceré funkcie a vysoká kvalita zvuku

Presne týmito parametrami nové moderné autorádiá disponujú. Mnohé z nich sú nielen klasickým zástupcom multimediálnych prijímačov na prehrávanie zvukových súborov, ale aj videa, počúvanie rozhlasu a zobrazenie všetkých dôležitých informácií, ktoré na ceste potrebujete.

Okrem štýlového dizajnu, veľkého TFT dotykového displeja a prítomnosti všetkých dôležitých funkcií má aj vysokú kvalitu zvuku. Má optimálnu veľkosť, jeho inštalácia sa vykonáva jednoducho a nevyžaduje si veľa času ani úsilia.

Vzhľad takéhoto autorádia v sebe kombinuje výstižnosť a zdržanlivosť línií pevného panelu s jasnými akcentmi modrého nočného osvetlenia. Zobrazí vám čas, teplotu a po pripojení mobilu cez Bluetooth alebo USB prehrá hudbu, audioknihu, film, rádio či televízne vysielanie.

Zariadenie podporuje prehrávanie formátov:

·         audio - MP3, WAV

·         video - MP4

Funkcia hands-free vám navyše umožňuje bezpečne telefonovať. Keď prijmete hovor, zvuk hudby alebo prehrávaného videa sa automaticky stíši, čo vám poskytne príjemné prostredie pre konverzáciu.

Vďaka prítomnosti prijímača GPS je toto zariadenie univerzálne ešte viac a umožní vám nielen vychutnať si vysokokvalitný zvuk svojej obľúbenej hudby, sledovať videá z externých diskov, telefonovať, ale aj určiť vašu polohu a koordinovať trasu.

Moderné autorádiá majú zabudovaný aj rádiový tuner AM/ FM, takže môžete počúvať svoje obľúbené rozhlasové stanice kdekoľvek na cestách.

Pozor na správnu veľkosť

Ak si budete vyberať autorádio, okrem množstva funkcií sa budete musieť orientovať aj podľa jeho veľkosti. Tá sa pri tejto technike označuje ako DIN, pričom máte dve možnosti. 1DIN znamená veľkosť 180 x 50 mm a 2DIN je o niečo väčšie, v rozmeroch  180 x 100 mm. Modely s veľkosťou 1DIN majú redukčné rámčeky, takže ich môžete využiť v podstate pri každom type auta.

Samozrejme, treba venovať pozornosť aj konektorom, vďaka ktorým sa dočkáte požadovaného výkonu autorádia najlepšie.

 

Zdroj obrázka:

antoniodiaz / Shutterstock.com



RSS | Obchodné podmienky © MotoRoute 2009-2022 Všetky práva vyhradené.

MotoRoute Slovakia, s.r.o., Sabinovská 49, 082 21 Veľký Šariš, IČO: 47 359 889, DIČ/IČ DPH: SK2023891364 zapísaná v OR SR Oddiel Sro, vložka č. 29068/P. Zaujímavé odkazy: www.motolife.sk