Nachádzate sa: ÚVODNÁ STRANA / Aktuality

Shineray 125

J. Števove, 14.09.2012

Motorka Shineray 125 a jazdné vlastnosti

 

Lacná a servisne nenáročná motorka Shineray s malou spotrebou, tak by sa dala v skratke charakterizovať. No aké je toto enduro v skutočnom teréne, kde má byť svojim určením ako doma? Poďme sa pozrieť bližšie.

Jednovalcový vodou chladený motor s objemom 125 kubíkov s najvyšším výkonom 8 kW. To nie sú príliš lichotivé údaje a niektorí by mohli povedať, ďakujem neprosím si. Lenže to sú predsudky, ktoré táto motorka borí. Na 130 kíl suchej váhy sa dokáže pohybovať veľmi dobre vzhľadom k svojim motorovým parametrom.

Pomerne na prvý pohľad vysoko umiestnené sedlo v 90 cm výške sa javí k pruženiu ako dobre navrhnuté, pokiaľ totiž vážite ako ja okolo 80 kíl, dočiahnete akurát na zem. Profesionálne tlmiče FAST ACE ľahko v meste filtrujú prejazdy cez kanály, výmole a iné. Javí sa teda aj s cestovateľskej strany pri stredne dlhých výletoch po okresných cestách ako príjemný spoločník. Veľké porcie kilometrov ale sú na mašine cítiť, v tomto sa príliš nedá odporúčať, no z druhej strany na to sú celkom iné stroje.

Čo sa týka jazdy v teréne, je nutné povedať, že na poľnej ceste a aj niekde na lúke sa dá zabaviť viac než dobre, podvozok reaguje tak ako má. V ťažkom teréne sa objavia problémy. Nielen, že enduro pri jazde do prudšieho kopca veľmi nevládze, ale aj kamene a vyššie korene sú citeľné. Nie je to žiadny pretekársky stroj, slušný záťah sa hodí viac menej na ľahší športový okruh. Čo by sme chceli od 8kW?

Na začiatku sa trocha objavili rozpaky nad výkonom, na konci je treba konštatovať, že ťah v rôznych kvaltoch a otáčkach je takmer konštantný, a keďže sa nechystáte zdolávať vysoké kopce, motorku možno odporúčať na normálnu turistiku s nejakou tou skratkou cez pole celkom s čistým svedomím. 

 



RSS | Obchodné podmienky © MotoRoute 2009-2022 Všetky práva vyhradené.

MotoRoute Slovakia, s.r.o., Sabinovská 49, 082 21 Veľký Šariš, IČO: 47 359 889, DIČ/IČ DPH: SK2023891364 zapísaná v OR SR Oddiel Sro, vložka č. 29068/P. Zaujímavé odkazy: www.motolife.sk