Nachádzate sa: ÚVODNÁ STRANA / Aktuality

6. miesto pre slovenského motocyklového reprezentanta

Redakcia, 27.4.2022

Iba 15 ročný Maxim Repák v 2. kole Yamaha R3 bLU cRU European Cup 2022,ktorý jazdí so štartovacím číslom 16, zaznamenal úspechy.

Po prvom kole, ktoré sa jazdilo na španielskom okruhu MotorLand Aragón, sa preteky presunuli na okruh TT Circuito Assen v Holandsku. Práve v Holandsku mladučký Slovák minulý rok získal neskutočné 2. miesto, ktoré predčili všetky očakávania.

Piatková kvalifikácia do pretekov Maximovi Repákovi nevyšla podľa jeho predstáv. A ani najlepšie zajazdený čas mu v sobotu nepriniesol lepšiu pozíciu ako 11. priečku. Sobotňajšie slnečné, no veterné počasie na okruhu TT Circuito Assen odštartovali o 11:45. Tieto prvé preteky kategórie Yamaha R3 bLU cRU European Cup vyštartoval Maxim Repák výborne a navyše sa 10 vypísaných kôl držal v tempe s vedúcou skupinou. Celé preteky sa niesli v duchu neustálej výmeny jazdcov na vedúcich pozíciách, čo spôsobovalo gradujúce sa napätie z očakávaného výsledku. Keď šachovnicová vlajka odmávala koniec pretekov, nebolo jasné poradie. Dychberúce poradie nakoniec dopadlo nasledovne: 1. miesto Valentim (BRA) 2. Carbonnel (FRA) 3. Fontainh (BRA) ... 9. MAXIM REPÁK

Druhé sobotňajšie preteky odštartoval Maxim repák o 16:15 z 11. priečky. V 4. kole sa mladý Slovák dostal do kolízie s iným jazdcom, čo spôsobilo, že prepadol zo skvelej 6. pozície na 17. miesto. Do konca pretekov ostávalo už len 6 kôl, no ctižiadostivý Maxim Repák zabojoval a stavil na stíhaciu jazdu.... Do cieľa prišiel 8. Druhé kolo skončilo nasledovne: 1. miesto Valentim (BRA) 2. Fontainh (BRA) 3. Pizzoli (ITA) Preteky Yamaha R3 bLU cRU European Cup sa presunú 10. a 11. júna na okruh Misano World Circuit "Marco Simoncelli" do Talianska.

Ako hodnotí preteky Maxim Repák: Z druhého kola si odnášame cenné body, čo mi zabezpečilo 6. pozíciu v celkovom hodnotení pre Slovensko. Nemôžem však skrývať mierne sklamanie z výsledkov z kvalifikácie, ktoré ma posunuli na záver štartovného poľa do pretekov. Pozitívne vnímam stíhaciu jazdu z druhých pretekov, kedy som sa dokázal zo 17. pozície dotiahnuť na ôsme miesto. To znamená, že dokážem ísť rýchlo. Teraz nás čaká prestávka. Na trať sa Yamaha R3 bLU cRU European Cup vráti až v prvej polovici júna na okruh v Misane. Ďakujem tímu za podporu, ako aj mojim sponzorom, a v neposlednom rade fanúšikom, bez ktorých by to nemalo žiaden zmysel.













RSS | Obchodné podmienky © MotoRoute 2009-2022 Všetky práva vyhradené.

MotoRoute Slovakia, s.r.o., Sabinovská 49, 082 21 Veľký Šariš, IČO: 47 359 889, DIČ/IČ DPH: SK2023891364 zapísaná v OR SR Oddiel Sro, vložka č. 29068/P. Zaujímavé odkazy: www.motolife.sk