Nachádzate sa: ÚVODNÁ STRANA / Tlačové správy

Slovenská anomália!

TVNOVINY.sk, 12.11.2012

Angličan prejazdil celú Európu, ale to čo našiel na našich cestách nikde inde nevidel. 

Za 17 rokov precestoval Robin Ayres na motorke kus sveta, jeho krédo je bezpečnosť. Prvé, čo ho zarazilo na Slovensku, bolo množstvo policajtov, cestných kontrol a radarov na cestách. No sťažuje sa najmä na šmykľavé nátery na priechodoch pre chodcov a deliacich čiarach.

„Manželka mi vysvetlila, že policajné kontroly sú kvôli zvýšenej bezpečnosti. Na to som sa len pousmial. Pokiaľ ide štátu naozaj o bezpečnosť, mal by začať úplne niekde inde,“ naráža Robin na klzké priechody pre chodcov a deliace stredové čiary. Niečo takéto podľa neho v iných krajinách Európy nenájdete. „Všade v civilizovaných krajinách sa do farieb miešajú špeciálne protišmykové prímesi, “ dodáva motorkár.

 

Odborník Ľubomír Palčák dáva Angličanovi za pravdu a tvrdí, že u nás tiež platia podobné pravidlá. Označenie na priechodoch musí byť viditeľné, trvácne a protišmykové. Výskumný ústav dopravný dokonca vydáva na takéto nátery certifikát.
„Keď ide realizátor značenia do terénu, nedodrží vždy ten správny postup, nedá tam dostatočné protišmykové zmesi alebo nedodrží celú technológiu,“ vysvetľuje vznik problému Ľubomír Palčák.

 



RSS | Obchodné podmienky © MotoRoute 2009-2022 Všetky práva vyhradené.

MotoRoute Slovakia, s.r.o., Sabinovská 49, 082 21 Veľký Šariš, IČO: 47 359 889, DIČ/IČ DPH: SK2023891364 zapísaná v OR SR Oddiel Sro, vložka č. 29068/P. Zaujímavé odkazy: www.motolife.sk