Nachádzate sa: ÚVODNÁ STRANA / Tlačové správy

Pedrosa takmer vynechal VC USA

Juraj Mička, 30.07.2013

Jazdec tímu Honda Dani Pedrosa prezradil, že takmer nenastúpil na poslednú nedeľnú Veľkú cenu USA. Rozhodnutiu predchádzal jazdcov minulotýždňový pád majúci za následok nevoľnosť.

Pedrosa utrpel minulú sobotu počas víkendu na Veľkej cene Nemecka nepríjemný pád. Španiel i napriek tomu cestoval na ďalšie preteky do USA, Kalifornie aby vynechal prvý a tretí tréning.

„Predovšetkým by som sa chcel poďakovať každému, kto ma posledných pár dní podporoval. Boli to preteky, v ktorých bolo nesmierne dôležité nazbierať nejaké body. Seriózne som uvažoval Veľkú cenu vynechať, ale teraz som rád, že som sa na nej umiestnil na piatom mieste,“ povedal po pretekoch Pedrosa.

Aktuálne výsledky španielskeho jazdca mohli byť ešte o niečo lepšie a nemali vôbec ďaleko od pódiového umiestnenia. Na jazdca nachádzajúceho sa v bolesti to bol ale úctyhodný výkon.

„Manévrovanie na motorke na dlhých pretekoch bolo namáhavé. Nakoniec sme získali jedenásť bodov, ktoré sú veľmi dôležité pre šampionát,“ dodal.

Pred ďalšou zastávkou MotoGP v americkom Indianapolise v polovici augusta sa Pedrosa udržiava na priebežnom druhom meste hneď za svojim spolujazdcom Marcom Marquezom. Na treťom mieste sa nachádza jazdec Yamahy Jorge Lorenzo.

Priaznivci motocyklového športu a súťaže MotoGP môžu vrámci podpory svojho favorita využiť online stávkovanie. Za celkového favorita pretekov je momentálne považovaný mladý Marc Marquez.

 

Zdroj: motogp.com



RSS | Obchodné podmienky © MotoRoute 2009-2022 Všetky práva vyhradené.

MotoRoute Slovakia, s.r.o., Sabinovská 49, 082 21 Veľký Šariš, IČO: 47 359 889, DIČ/IČ DPH: SK2023891364 zapísaná v OR SR Oddiel Sro, vložka č. 29068/P. Zaujímavé odkazy: www.motolife.sk