Nachádzate sa: ÚVODNÁ STRANA / Tlačové správy

Nezmeškajte prípravu auta na jeseň a zimu

vtvauto.sk

Nezmeškajte prípravu auta na jeseň a zimu

Prečo pred chladným počasím v aute vymeniť olej, čo so sebou musíte nosiť celú zimu, prečo nechať prekontrolovať batériu, vymeniť poťahy do auta a ďalšie dôležité veci, na ktoré by motoristi nemali pred príchodom nového ročného obdobia zabudnúť, to všetko si pripomenieme v našom článku.

Teploty pod nulou, ľad, činidlá korodujúce telo. Jeseň a zima je náročnou skúškou automobilov, a to aj tých, ktoré sú náročným podmienkam dokonale prispôsobené. Príprava na novú sezónu by sa preto mala brať vážne.

Na čo sa zamerať konkrétne?

Skontrolujte kvapaliny a filtre

Odborníci odporúčajú vymeniť motorový olej pred začiatkom chladného počasia, ak počet najazdených kilometrov po ďalšej údržbe dosiahol 8 000 kilometrov. Vzduchový filter by sa mal skontrolovať, najmä ak bolo vozidlo vedené po prašných cestách, pretože v zime sa do nečistôt na ceste pridávajú ešte aj častice rozmrazovacích činidiel.

Čistotu auta pomáhajú udržať a zvýšiť aj špeciálne plastové lemy blatníkov, ak nechcete, aby sa ale prach a špina nedostali do interiéru vozidla cez vzduchotechniku, myslite aj na dobré filtre.

Používajte kvalitné poťahy do auta

Ak si chcete udržať dokonalú čistotu interiéru a získať na jazdu ten najvyšší komfort, nezabudnite si vybaviť sedačky a ich súčasti kvalitnými poťahmi do auta.

Ideálne z odolných a elastických materiálov, ktoré sa prispôsobia nielen typu vášho vozidla a jazde, ale aj vám samotným. Nebojte sa do nich trocha viac investovať a vaša spokojnosť s využitím automobilu a jeho údržbou bude maximálna.

Šetrite elektrinu

Áno, aj v aute je to možné. Zaťaženie autobatérie v zime výrazne stúpa, pretože jej kapacita a hustota oleja v motore pomerne rýchlo klesá. Okrem toho sa na dodatočné vykurovanie okien, interiéru, sedadiel a volantu používa ďalšia jej energia. A pokiaľ sú vaše cesty krátke, batéria sa nemá čas dobre a dostatočne na tento výkon nabiť.

Aby sa tomu zabránilo, mala by byť batéria pripravená na prevádzku pri nízkych teplotách  tak, že  dáte prekontrolovať v servise hladinu elektrolytu a nepodceníte jej plné nabitie pred prvým mrazom.

Vymeňte aj stierače a dbajte na čistotu čelného skla, nezabudnite samozrejme na pneumatiky a zásobte sa súpravou, ktorá vám aj ostatným účastníkom na vozovke môže v náročných podmienkach  zachrániť život. 



RSS | Obchodné podmienky © MotoRoute 2009-2022 Všetky práva vyhradené.

MotoRoute Slovakia, s.r.o., Sabinovská 49, 082 21 Veľký Šariš, IČO: 47 359 889, DIČ/IČ DPH: SK2023891364 zapísaná v OR SR Oddiel Sro, vložka č. 29068/P. Zaujímavé odkazy: www.motolife.sk