Nachádzate sa: ÚVODNÁ STRANA / Tlačové správy

Elektromobilita ako sebavedomý krok do budúcnosti

ecologic.sk

Elektromobilita ako sebavedomý krok do budúcnosti

Potreba urgentného riešenia problémov ochrany podnebia na planéte má mimoriadny význam. Nielen tento rok sme sa mohli presvedčiť, že prírodné katastrofy už nie sú iba bájnymi predpoveďami klimatológov a ekológov. Zmena podnebia je samozrejme spojená aj s činnosťou slnka, ale k zhoršeniu situácie významnou mierou prispieva aj ľudská činnosť. Emisie skleníkových plynov sú primárne spôsobené výrobou vozidiel so spaľovacími motormi, ktorá vedie primárne k zvýšeniu emisií do atmosféry.

Našťastie sú tu regulačné nariadenia upravujúce palivovú úspornosť a emisie, ktoré majú významný vplyv na automobilový priemysel a ovplyvňujú všetko od výroby a správy po prevádzkové procesy. Vývoj elektricky poháňaných prevodoviek na elimináciu fosílnych palív a emisií oxidu uhličitého otvára nové možnosti.

Možnosti, ktoré sa týkajú nás všetkých a podporujú rozvoj dôležitej elektromobility na Slovensku.

Ako ovplyvňuje technológia vývoj na trhu s elektrickými vozidlami

Atraktivitu elektrických vozidiel však ovplyvnil aj technologický pokrok. Nižšie ceny batérií a lepší dodávateľský reťazec významne znížili náklady. Napríklad v Číne sa priemerné náklady na päť najlacnejších elektrických vozidiel za posledné tri roky znížili o 16 %.

Pokrok v oblasti technológií zvýšil rozsah elektrických vozidiel. Špičkové modely segmentu už môžu garantovať až 560 km bez dobíjania. Vo svete prebieha aj rozvoj sietí nabíjacích staníc s bezpečným, ekonomicky aj ekologicky nenáročným a nevyhnutným osvetlením parkoviska.

Napriek takémuto aktívnemu rozvoju technológií a infraštruktúry je stále nemožné presne predpovedať, aké percento spotrebiteľov bude v budúcnosti uprednostňovať elektrické vozidlá.

Aký je výhľad do budúcnosti?

Na základe prieskumov je známe, že lojalita a vôľa spotrebiteľov kúpiť si elektrické vozidlá je v súčasnosti vyššia ako kedykoľvek predtým. Aby však boli elektromobily rozšírené, musia si byť zákazníci istí, že sú rovnako pohodlnou formou osobnej dopravy ako bežná klasika.

A práve za týmto účelom sa musia výrobcovia automobilov a predajcovia zamerať na maximalizáciu povedomia o produkte a na rozvoj rôznych predajných kanálov vrátane online obchodov. Pomôže to celej spoločnosti.



RSS | Obchodné podmienky © MotoRoute 2009-2022 Všetky práva vyhradené.

MotoRoute Slovakia, s.r.o., Sabinovská 49, 082 21 Veľký Šariš, IČO: 47 359 889, DIČ/IČ DPH: SK2023891364 zapísaná v OR SR Oddiel Sro, vložka č. 29068/P. Zaujímavé odkazy: www.motolife.sk